De nieuwe artist-residencies van New York Botanical Garden verbinden mensen met planten

Ondanks zijn onweerlegbare succes – opgericht in 1891 en nu ontvangt het een miljoen bezoekers per jaar – vindt het personeel van de New York Botanical Garden onvermoeibaar innovatieve manieren om de verbinding van bezoekers met de natuur te stimuleren. Dit jaar lanceerde het een nieuw kunstenaarsresidentieprogramma, waarbij de internationaal geprezen visuele kunstenaar Michele Oka Doner en de gewilde componist Angélica Negrón de eerste deelnemers waren.
“Mensen komen op verschillende manieren naar de natuur”, vertelde Barbara Corcoran, vice-president van NYBG voor voortgezet en openbaar onderwijs, aan Inhabitat. “Sommige mensen komen naar de tuin en ze zijn erg oplettend, ze zien de planten echt, ze lezen de etiketten en ze hebben een behoorlijk goede kennis. Ze zijn zelf hoveniers of naturalisten. “Anderen hebben mogelijk extra hulp nodig bij het verbinden. “Muziek en kunst zijn twee manieren om dat te doen,” zei ze.
Carrie Rebora Barratt, die in 2018 CEO en president van de tuin werd, kwam met het residentie-idee. Haar opleiding tot kunsthistorica en museumbeheerder en haar eerdere functie bij het Metropolitan Museum of Art hadden haar de waarde van artist-residencies laten zien.
De liefde voor de natuur voedt de vijf decennia van kunstwerken van Michele Oka Doner. Dit is duidelijk zodra je haar SoHo-studio binnenloopt. “Het is als een schatkamer van de natuur,” zei Corcoran. “Ze is een verzamelaar van natuurlijke voorwerpen en archeologische vondsten zoals fossielen en kleine vogelkoppen, zoals tientallen, en oude stenen werktuigen en schelpen en natuurboeken. Dus dit is net een laboratorium. Als je daarheen gaat, krijg je echt te zien waar ze het over heeft. ‘
Doner’s vroegere werken omvatten “A Walk on the Beach”, samengesteld uit 9.000 bronzen zeesterren, zanddollars, koraal en andere op zee geïnspireerde sculpturen ingebed in de hal op Miami International Airport. Haar installatie in de Nymphenburg Porcelain Manufactory in München omvat 400 sjamanistische sculpturen. Ze werkt nog steeds aan haar ideeën voor het site-specifieke werk dat ze in de Botanische Tuin van New York zal maken.
Op 12 juni zal Doner een gratis gesprek houden in de tuin genaamd “Extatische Voeding: The Trees of My Life” over drie bomen die haar enorm hebben beïnvloed. “Het begint met onze wellnesswoensdag, die we in de zomer hebben,” zei Corcoran. “Michele is een nauwe waarnemer van de natuur en een goede verhalenverteller. Ze heeft zo’n betovering met de natuurlijke wereld en haar heiligheid, en het komt echt over. Ik denk dat het heel inspirerend zal zijn om haar te horen praten. ‘
Componist en multi-instrumentalist Angélica Negrón is een klassiek geschoolde violist die bekend staat om haar elektronische muziek. Veel van haar werk omvat niet-traditionele instrumenten, zoals speelgoed, muziekdozen en elektroden aangesloten op groenten.
Een YouTube-video toont Negrón op een markt, waarin groenten op een plank worden geplaatst om hun esthetische en muzikale potentieel te meten. “Ik probeer groenten of fruit te vinden die overeenkomen met de texturen van de nummers. Ik ben dol op bloemkool, Romanesco-broccoli, groenten die een soort ontwerpelement hebben. Ik noem het een plantaardige synth, “zei ze in de video. “Ik probeer het te coördineren, dus het lijkt allemaal op een deel van hetzelfde instrument.”
Corcoran zei dat beide kunstenaars geïnteresseerd zijn in wetenschap en technologie. Negrón heeft een wetenschapper en tuinbouwer uit New York Botanical Garden ontmoet om meer te leren over boomcommunicatie. “Bomen communiceren grotendeels via hun wortels,” zei Corcoran. “Dat is allemaal heel fascinerend voor haar.”
Negrón heeft al twee keer in de tuin opgetreden en verrukte het publiek met haar plantaardige synthesizer. “Ze wijst elke groente met een andere toon toe,” legde Corcoran uit. “En dan, wanneer ze ze aanraakt, geleidt het water in die vruchten en planten en groenten de elektriciteit die de bankbiljetten creëert. Door verschillende groenten te tappen, creëert ze een muziekstuk. “Ze voegt ook toe in akoestische en elektronische instrumenten en vindt geluiden voor een resultaat dat Corcoran omschrijft als” rustgevend en betoverend “.
De residentie van Negrón zal in november zijn hoogtepunt bereiken met een wereldpremière in het Thain Family Forest. “We zullen hier verschillende refreinen hebben,” zei Corcoran. “Dus het is een mix van live koormuziek met geluiden die uit de bomen komen. Ik denk dat dit een echte artistieke happening wordt die je niet zou willen missen als je in de herfst in New York bent. Bovendien zit het in het oude bos van de groei in een prachtige tijd van het jaar. “
De botanische tuin van New York is het hele jaar door geopend van dinsdag tot en met zondag, plus een occasionele vakantie op maandag. Naast ontspannen wandelen en genieten van de schoonheid, is er altijd wel iets te beleven. De activiteiten variëren van het uiterst praktische – leren orchideeën verpotten – tot iets zo feestelijk als de World Pride Night met het Braziliaanse thema in juni.
De botanische tuin is een vitaal centrum voor plantenonderzoek. Het herbarium bevat 7,8 miljoen exemplaren en het heeft ongeveer 200 PhD-level wetenschappers en ondersteunend personeel in dienst die de wereld rondreizen om planten te verzamelen en ze te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.