Innovatieve tuinideeën

Ik beschouw verticale tuinen vaak als de utilitaire neef van de decoratieve containertuin. Je zou dol zijn op een moestuin, maar je studio-appartement in de stad kwam niet met een hectare land. Betreed de verticale tuin. Alleen focussen op het nut van deze tuinen negeert vaak hun creatieve potentieel.

Het onrecht eindigt nu. Bereid u voor op de gelegenheid met tien innovatieve verticale tuinen die u zullen inspireren om die kleine groene ruimte van uw dromen te creëren.

 1. Hergebruik leidingbuizen

Bijna alles dat een opening heeft om vuil vast te houden, kan worden gebruikt als een verticale tuin en dat geldt ook voor afvoerbuizen. Of de pijpen nu van metaal of plastic zijn, je kunt er een kunstzinnig ontwerp van maken met schietende pijpen die bijna op bomen lijken.

 1. Maak een levende muur
  Scotscape Living Walls is gespecialiseerd in het creëren van verticale tuinen die in wezen planten zijn die op een muurstructuur groeien. Het bedrijf maakt niet alleen ontwerpen, zoals de prachtige foto op de foto, maar neemt ook het irrigatiesysteem voor zijn rekening. Als u ervoor kiest om een ​​levende muur in uw achtertuin te bouwen, moet u er rekening mee houden dat de integriteit van de muur waarop u bouwt, wordt beïnvloed, dus kies iets stevigs. 2. Verander een houten kist in een verticale tuin
  Zie het als een op zijn kant gedraaide tuinbox. Met een houten frame, houten achterpaneel, wat vuil en een draadscherm, kunt u aan de zijkant van uw huis een prachtige tuin laten hangen. Bekijk de blog Inspired by Charm voor stapsgewijze instructies. Deze houten kistentuinen zijn perfect voor vetplanten, omdat de planten ondiepe wortelsystemen hebben.


 3. Gebruik binnenshuis hydrocultuur
  Wie zegt dat tuinieren buiten moet blijven? Laat het vuil achterwege en gebruik grind of water om uw tuin binnenshuis te maken met behulp van een hydrocultuursysteem. Terwijl de meeste indoor hydrocultuursystemen de lengte van een raam beslaan, is dat niet het geval in deze kantoorruimte, die is ontworpen door Biotecture, die hun eigen gepatenteerde hydroponic heeft systeem om de planten te laten bloeien.


 4. Verander gerecyclede flessen in containers
  Je kunt die gerecyclede flessen in de prullenbak gooien of je kunt er je eigen muurtuin van maken. Knip eenvoudig de zijkant van de plastic fles uit en spijker ze aan de muur. Vervolgens kun je elke fles vullen met aarde en kleine plantjes, zoals kruiden. Deze specifieke tuin bevindt zich in een gezinswoning in Sao Paolo.


 5. Creëer een bloeiende tuin met Florafelt plantenbakken
  Florafelt plantenbakken zijn niet alleen ontworpen om aarde en groeiende planten vast te houden. Ze zorgen er ook voor dat het vocht gelijkmatig over alle planten wordt verdeeld, of je nu groenten, bloemen of kruiden kweekt.


 6. Schoenenrek
  Hoewel stoffen schoenenrekken water zoals florafelt misschien niet verdelen, zijn ze een geweldig en goedkoop alternatief voor florafelt. En ze zien er net zo interessant uit.


 7. Hangende mand
  Wilt u meer gebruik maken van wat er in huis is? Zoek niet verder dan je hangende fruitmand. Of neem een ​​oude douchebus en gebruik die als onderdeel van uw verticale tuin.


 8. Verander een raam in een kruidentuin
  Ramen zijn de perfecte plek voor een binnentuin, omdat u zowel de temperatuur kunt regelen als uw planten veel zon kunt geven. Ga naar Homemade Modern om een ​​hangende tuin te maken, compleet met terracotta potten (bovenaan de paal).
 9. Mason Jars als plantenbakken
  Mason-potten zijn misschien geweldig voor het inblikken van fruit uit uw tuin, maar ze kunnen ook helpen bij het verbouwen van uw fruit en kruiden. Ga naar Camille Styles om te leren hoe u deze verticale tuin kunt bouwen.

Wat is je favoriete innovatieve verticale tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.